گزارش اینستاگرامی وزیر امور خارجه از دستاوردهای مجمع گفتگوی تهران۱۴۰۴

سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴
<p>سید عباس عراقچی، پس از پایان مجمع گفتگوی تهران۱۴۰۴، در پستی اینستاگرامی در تاریخ ۱ خرداد ماه نوشت: مجمع گفتگوی تهران ۲۰۲۵ جلوه‌ای از درک متقابل، گوش‌سپردن مسئولانه و گفت‌وگوی صادقانه بود. این رویداد، تهران را به قلب تپنده‌ وفاق منطقه‌ای و کانونی برای دیپلماسی در فضایی متفاوت و نوآورانه تبدیل کرد. از همکارانم در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی، اصحاب محترم رسانه و همچنین از مهمانان برجسته‌ای که با حضور و مشارکت ارزشمند خود، این نشست را به موفقیتی کم‌نظیر بدل کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم.</p>
در روزهاي پاياني سي و ششمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران و در مراسم اختتاميه سلسله جلسات کتاب و ديپلماسي که به همت مرکز مطالعات سياسي و بين‌المللي وزارت امورخارجه برگزار شد، پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ غرفه نشر اين وزارتخانه، ميزبان آقاي دکتر سيدعباس عراقچي، وزير محترم امورخارجه، بود.  ايشان با تعريف قدرت هوشمند به عنوان مجموع قدرت نرم و سخت، ديپلمات‌ها را متکي بر پشتوانه قدرت کشور در ميدان مذاکره دانست. دکتر عراقچي مذاکره را مشابه جنگ خواند و قدرت کشورها را عامل امتيازگيري ديپلمات‌ها برشمرد. وي فرهنگ مذاکره بازاري ايراني(چانه زدن) را يکي از شيوه‌هاي مذاکراتي رايج دانست. دکتر عراقچي به مذاکرات غيرمستقيم اشاره کرد و مذاکرات تحديد حدود دريايي رژيم صهيونيستي و لبنان که حتي طرفين براي امضا نيز در کنار هم نبودند را مثالي بر اين نوع مذاکره دانست و اين روش را يکي از انواع روش‌هاي مذاکراتي خواند. در ادامه از کتاب هاي ايشان و ۵۴ جلد از تازه‌هاي نشر وزارت امورخارجه رونمايي شد.
در ادامه سلسله جلسات کتاب و ديپلماسي که به همت مرکز مطالعات سياسي و بين‌المللي وزارت امورخارجه در سي و ششمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران درحال برگزاري است، سه شنبه ?? ارديبهشت ???? غرفه اداره نشر اين وزارت خانه ميزبان آقاي اسماعيل بقايي‌هامانه، سخنگوي وزارت امورخارجه، بود. در اين نشست که با استقبال حاضرين و خبرنگاران در نمايشگاه روبرو شد، دکتر بقايي ضمن اشاره به خاطرات گذشته خود در نمايشگاه کتاب، اهميت مطالعه تاريخ در فهم تحولات بين‌المللي را يادآور شد. وي به وضعيت ايران در دو جنگ جهاني و مذاکرات هسته‌اي اشاره کرد و مطالعه آثار ادبي فارسي مانند کليدر و جاي خالي سلوچ را در شناخت روحيات مردم و مسائل جامعه مؤثر دانست. ايشان همچنين مطالعه کتاب تجربه يک بحران را در فهم شيوه‌هاي مذاکراتي ايرانيان توصيه کرد و کتاب رفتار مذاکراتي آمريکا را براي دانشجويان روابط بين‌الملل مفيد خواند. دکتر بقايي، خودباوري ملي ناشي از تجربه جنگ تحميلي را عاملي براي حرکت ملت ايران به سمت خوداتکايي و عزت برشمرد و بر جديت ايران در مذاکرات هسته‌اي براي رفع تحريم‌هاي ناحق تأکيد نمود.